Frisk ost i klæde

På hylderne i et køligt rum sår ostene svøbt i et klæde. Nogle skal modnes, og de skal stå et stykke tid. Andre er beregnet til at blive spist med det samme. De smuldres over grønt og spises, som de er. Den mest friske og skarpe smag. I en anden bygning hænger der store skinker under tagryggen. De er fra slagtningen sidste år, og de er tørret i luften. Det er bare at tage dem ned og skære tynde skiver af dem. Perfekt til maden, perfekt til brød, perfekt til oliven. De plukkes på træerne på markerne, og de kan spises til, også lige som de er. Mens andre er beregnet til olie. Det er livet på landet i Italien, og det er en rigtig spændende oplevelse.

Som at være med i TV-køkkenet

De store kokke kommer altid rundt til det hele og lidt til. De kommer til det første produktionsled, de må være med, og de får de bedste råvarer. Jeg har som regel bare siddet foran mit fjernsyn og været misundelig over de oplevelser og de smage, som de her kokke får, og jeg troede ikke, det ville være muligt for mig også at komme ud og opleve det så tæt på.

Men det er en mulighed. I hvert fald hvis rejsemålet er Italien, for jeg fandt den bedste mulighed for den slags rejser, nemlig https://www.localliving.dk/agriturismo-i-italien/, hvor du ikke kan komme tættere på, med mindre du slår dig ned som olivenbonde i Toscana. En oplevelse for livet, og ja en kuffert fuld af mad, da jeg skulle hjem. Det bedste fra Italien, som aldrig havner på hylderne her i landet.

Arbejde på ferien

Ja det lyder som en gyser for de fleste, men det var afslappet og roligt, og det fik virkelig tankerne helt væk fra alting hjemme. Desuden smager det bedre, når man selv har givet en hånd med.