Den gode kop te

Den gode kop te

En velbrygget og velsmagende kop te er ren forkælelse. Uanset om du laver te til dig selv i en god hyggestund eller om du har gæster på besøg, som du gerne vil byde en kop te, så er det super godt at vide hvilken temperatur og hvor lang trækketid din te kræver. 

Måske vidste du det ikke, men den rette temperatur og trækketid betyder enormt meget for teens smag. Lader du f.eks. en grøn te trække for længe kan den godt blive ret bitter. 

Jeg er den helt store tedrikker, og jeg har et helt skab dedikeret til te. Jeg opbevarer min te i flotte dåser, så de ikke trækker smag fra omgivelserne. Derudover er en flot tekande et musthave for mig. Jeg nyder simpelthen at servere te både til mig selv og til gæster. For at teen skal holde sig varm har jeg også en fin tehætte. 

Lige for tiden har jeg kastet min kærlighed over hvid te, som har en super dejlig mild og cremet smag. Den er perfekt om eftermiddagen, hvor jeg ofte trænger til noget sødt. 

Hvid te er lavet af blade fra den oprindelige teplante Camellia Sinensis. Faktisk er hvid te de helt friske forårsskud, som kommer inden planten går i blomst. Hvid te skal laves ved 80-85 grader og trække i 2-4 min. 

Hvid te er sammen med grøn te, sort te og Oolong te de oprindelige slags te. Der findes også urtete, frugtte og rooibos te, men det er ikke helt rigtig te, fordi de ikke indeholder blade fra teplanten Camellia Sinensis. De hører dog alligvel under betegnelsen te, da de anvendes på samme måde og indeholder også nogle gode vitaminer. 

Er du også den helt store tedrikker? På denne hjemmeside kan du finde et stort udvalg af te, så her kan du helt sikkert finde noget, der falder i din smag. Her er de oprindelige slags te, men du finder også mange andre lækre slags te. 

Posted in the