Bryg dit eget øl – det er nemmere, end du tror

Bryg dit eget øl - det er nemmere, end du tror

Jeg har fået en ny hobby. Eller jeg har været i gang i noget tid, men nu hvor jeg har fundet ud af, hvor nemt det er, og hvor godt resultatet bliver, så er det også på tide at fortælle om det. Det, jeg er gået i gang med, det er at brygge mit eget øl.

Det rette udstyr, og så er du i gang

Med den gør-det-selv-bølge, der er for tiden, så ville jeg gerne lave noget, der var lidt anderledes end andre, og derfor kastede jeg mig ud i bryg selv øl. Det er der flere og flere, der gør, hvilket jeg godt kan forstå. Det er givende, og resultatet er som intet andet, du har prøvet før.

Hos Hjemmebryggeren kan du få alt det udstyr, der skal til for at lave din egen bryg hjemme, og du kan også finde videoer, der viser, præcis hvordan dine egne dråber bliver til. Jeg er ikke meget for at indrømme det, men det er faktisk ikke sværere, som jeg også fortæller dem, der kommer for at smage mit hjemmebryg.

Smag, gær og humle

Det, der er det sværeste ved egen bryg, det er at finde ud af, om du er til pilsner eller til en pale ale. Vælg den type, du godt kan lide, til dit første bryg. Du kan altid kaste dig over andre typer af øl efterfølgende, som jeg har gjort, for den er en vanedannende hobby, der ikke er til at slippe igen.

For mig er det nu nået dertil, at jeg skal have de helt rigtige flasker og lave mine egne etiketter, så mine øl ser godt ud i flaskerne, der skal på bordet eller foræres væk som gaver. Jeg har endda bygget klassiske trækasser til dem, så de er lettere at opbevare.

Prøv selv at brygge din øl. Det er sjov, det er nemt og vigtigst af alt velsmagende.